Info Futbol

TODA LA INFORMACIÓN DEL FUTBOL MUNDIAL

HISTÒRIA

L’estadi Santiago Bernabéu es va inaugurar el 14 de desembre de 1947 amb un partit amistós entre el Reial Madrid i l’Ós Belenenses de Portugal que va finalitzar amb el triomf del grup madridista per un resultat de 3-1.

La primera enorme remodelació de l’estadi va succeir el 1954, a causa de la qual la capacitat va incrementar fins als 125.000 espectadors, que van convertir el coliseu del Reial Madrid al segon estadi del continent Europeu que donava cabuda a més persones, únicament darrere de Wembley.

Una altra data notable ha estat el 18 de maig del 1957, una vegada que es va disputar el primer partit amb llum artificial i en horari nocturn: el Reial Madrid – Sport Recife que va acabar amb 5-3 per als blancs.

La festivitat a Espanya del Mundial del 1982 va atorgar lloc a una totalment nova remodelació del Santiago Bernabéu, que va haver de minimitzar la seva capacitat fins als 90.800 espectadors, ja que la Federació Internacional de Futbol Associació obligava a tenir mig aforament de seients, cosa que no passava al coliseu blanc, que majoritàriament posseïa ciutats parades.

Santiago Bernabeu

Emperò la més gran remodelació va arribar a la dècada dels noranta. Aquesta vegada ha estat la UEFA la que va dissenyar una normativa per la qual cadascuna de les ciutats havien de ser de seient, cosa que va obligar el Reial Madrid a expandir l’estadi per indemnitzar la pèrdua d’espai i la baixada de l’aforament en integrar els seients a cadascuna de les grades.

Es va construir un tercer amfiteatre que va incrementar l’elevació de l’estadi de 22 a 45 metres, cosa que a més va fer primordial dotar el coliseu de més gran potència en la il·luminació. Al final, després de cadascuna de les obres, l?aforament va quedar a 74.328 espectadors.

Amb l’arribada de Florentino Pérez a la presidència i de la mà de l’Estudi Lamela, el Santiago Bernabéu va viure una nova remodelació totalment en què es van invertir 127 milions d’euros. Es van ampliar les grades i es van afegir la botiga oficial, noves llotges i les oficines del club. L’aforament va tornar a incrementar: 80.354 espectadors.

I allò no és tot, ja que el 2014 es va aprovar la nova remodelació de l’estadi blanc, convertirà el Santiago Bernabéu en un dels estadis més moderns de tot el món. Al pla es basa en l’ampliació de l’aforament a 8.000 ciutats, el revestiment de l’estadi, i la construcció de regions verdes, un hotel, un supermercat i diversos estacionaments

Loading

Potser t'ho has perdut

jugadors de boca celebran el titol 1 minuto de lectura
1 minuto de lectura
Copyright © Tots els drets reservats. | Newsphere por AF themes.
error: El contingut està protegit!!